Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Een hond met vlooien is erg vervelend, maar hoe kom je van de vlooien af?

0

Een hond in huis is fantastisch. Natuurlijk moeten er bepaalde taken uitgevoerd worden om de hond het naar zijn zin te maken. Zo moet je er als baasje voor zorgen dat de hond meerdere keren per dag uitgelaten kan worden. Ook is het belangrijk om te zorgen voor genoeg eten en drinken voor de trouwe viervoeter. Aandacht is daarnaast ook goed en prettig voor de hond. Om de zo veel tijd dus even met jouw hond spelen is zeker geen overbodige luxe. Wanneer je een hond neemt zal dit werkelijk een nieuwe vriend en lid van de familie worden. Het is dan ook geweldig om een hond te nemen. Toch is het ook belangrijk om goed te zorgen voor de gezondheid van de hond. Helaas kan jouw hond namelijk wel eens last krijgen van bepaalde beestjes. 

 

Vlooien 

Vlooien kunnen bijvoorbeeld op de hond eindigen. Zowel voor de hond als voor de rest van het gezin is dat niet prettig. Het is dan ook aan te raden om zo snel mogelijk te handelen wanneer je merkt dat de hond last heeft van vlooien. Op deze manier is de kans ook een stuk groter dat je sneller van de vlooien af zal zijn. Een hond kan op verschillende manieren last krijgen van vlooien. Zo kan het bijvoorbeeld overgegeven worden van een andere hond. Een vlooien hond is dan ook zeer vervelend. De vlooien leven bij de hond van het bloed. De hond zal dan ook gebeten gaan worden door de vlooien. Het speeksel dat hierbij vrijkomt zorgt voor een nare jeuk op de huid van de hond. Daarom zal je aan de hond kunnen merken dat hij vlooien heeft wanneer hij zichzelf vaak krabt. 

 

Voorkomen en genezen 

Het voorkomen van vlooien op de hond is uiteraard beter dan het genezen, maar niet altijd is dit tijdig te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat jouw trouwe viervoeter weer snel van de vlooien af zal zijn is het aan te raden om te kiezen voor bepaalde producten. De vlooienband is bijvoorbeeld een zeer handige optie. Dankzij deze band zal een geur vrijkomen waardoor de vlooien het niet meer prettig vinden om op de huid van de hond te leven. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een speciale variant van shampoo voor de hond. Wanneer de hond weer vlooien vrij is, is het noodzakelijk om alle spullen van de hond goed te wassen. De mand en andere zaken moeten op een hoge temperatuur gewassen worden om te voorkomen dat hier nog vlooien op leven.

Geef een reactie