Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Groene manieren om naar je werk te gaan

0

Het is tegenwoordig echt een trend dat mensen op een zo groen mogelijke manier willen reizen. Dat is maar goed ook, want de wereld heeft dit echt hard nodig. Het is van belang dat mensen zich beseffen wat wij als mensen de wereld aan doen. Als het op deze manier doorgaat, zal het niet zo lang meer duren voordat we hier de echte negatieve gevolgen van gaan merken. Op dit moment is er natuurlijk al wel iets van te merken, maar op zich valt dit nog mee. De verwachting is dat dit in de komende tien jaar al heel anders zal zijn. 

 

Daarom is het nu tijd voor verandering. Als jij het hier mee eens bent, kun je wel gaan zitten wachten tot er regels en wetten veranderen, maar je kunt ook zelf actie ondernemen. Natuurlijk doet iedereen dat op zijn of haar eigen manier. Sommige mensen zullen echt acties opzetten, terwijl anderen ervoor kiezen om simpelweg hun eigen gedrag aan te passen. Je eigen gedrag aanpassen zou je bijvoorbeeld kunnen doen door op zoek te gaan naar een groene manier om naar je werk te gaan. Dat betekent dus niet met de auto. 

Met de (elektrische) fiets

Als je op zoek bent naar een manier om op je werk te komen zonder schadelijke stoffen uit te stoten, is het misschien een goed idee om je fiets weer eens uit de schuur te halen. Het is namelijk erg handig en fijn om op de fiets naar je werk te gaan. Doorgaans sta je veel minder lang te wachten op andere mensen zoals dat met de auto wel zo is. Daarnaast blijf je een beetje in beweging wat ervoor zorgt dat je in de ochtend direct goed wakker en scherp bent. Dit is ook erg prettig wanneer je de hele dag binnen aan het werk bent. Na een tijdje op de fiets van en naar je werk gaan zul je hier echt aan gewend zijn en niet meer anders willen. Wanneer je op een grote afstand van je werk woont, is het misschien een goed idee om in plaats van een normale fiets een e-bike te kopen. 

Met het openbaar vervoer

Wanneer je op zo’n grote afstand van je werk woont dat het met de fiets te ver is en zelfs de elektrische fiets ook geen optie is, is het een goed idee om met het openbaar vervoer te gaan. Dat komt doordat dit natuurlijk wel schadelijke stoffen uitstoot, maar dit er niet meer worden naarmate er meer mensen mee gaan. Daarom maakt het dus geen verschil of jij mee gaat of niet. Het enige verschil is dat jij zelf dan niets uitstoot omdat je niet met de auto gaat.

Geef een reactie