Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Op de juiste manier een LP bewaren

0

Als je een muziekwinkel bezit, dan is de kans erg groot dat je ook LP platen verkoopt. LP platen en de daarbij horende platenspelers worden steeds populairder. Vroeger was het de enigste manier om muziek af te spelen tot de komst van de CD. Echter zijn de beste albums van zeer bekende artiesten alleen verkrijgbaar op een LP. Als je een muziekwinkel bezit en dus ook LP platen verkoopt, dan is het erg belangrijk dat je weet hoe je LP platen moet bewaren. Het is namelijk erg zonde als een zeldzaam exemplaar verloren gaat of permanent beschadigd raakt. Hier lees je meer informatie over het opslaan van LP platen. 

Zorg voor een mooi stofvrije ruimte 

Veel mensen denken dat stof geen schade kunnen veroorzaken aan een LP plaat. Het is echter zo dat een LP plaat zeer gevoelig is en dus ook gevoelig is voor stof. LP platen die tientallen jaren in een schuur hebben staan te verstoffen zijn daarom ook meestal permanent beschadigd. Het is daarom altijd verstandig om over een stofvrij ruimte waar jij de lp platen kan opslaan. Het is dan natuurlijk ook belangrijk dat je beschikt over LP hoezen. LP hoezen zijn speciale hoesjes die ervoor zorgen dat de LP platen niet kunnen beschadigen. Ook wanneer jij een LP plaat per ongeluk laat vallen is de kans erg groot dat de LP plaat het overleeft als je de LP plaat beschermt hebt met een LP hoes. 

 

Maak de LP platen regelmatig schoon  

Het is erg veel werk om de collectie aan LP platen regelmatig schoon te maken als deze bestaat uit duizenden verschillende platen. Echter is dit zeer belangrijk om de LP platen in de juiste staat te houden. Ondanks dat je beschermhoezen hebt aangeschaft, is er altijd nog een kans aanwezig dat vuil kan binnen dringen. Als dit enkele jaren gebeurd zonder de LP platen schoon te maken, dan is de kans erg groot dat de LP platen permanent beschadigd raken. Dit zou erg zonde zijn als het om zeer zeldzame LP platen gaat. Als je schade volledig wilt voorkomen zonder de LP platen schoon te maken, is het handig om de LP platen ook te voorzien van verpakkingszakjes. Deze zakjes kan je namelijk volledig afsluiten waardoor stof en ander vuil nul procent kans heeft. Houd er natuurlijk wel mee dat de verpakkingszakjes van de juiste kwaliteit en formaat zijn want anders heeft het vrij weinig zin. 

 

Geef een reactie