Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Zo kun je slim geld verdienen

0

Je werkt je een slag in de rondte, maar soms kom je alsnog niet helemaal uit met je maandbudget. Boodschappen die de afgelopen tijd flink in prijs zijn gestegen, benzine dat nog steeds bijna twee euro per liter kost, abonnementen die zonder mededeling worden verhoogd en abnormale gasprijzen helpen daar niet bij. Door de stijgende inflatie zijn veel mensen gedwongen om hun uitgaven eens kritisch na te lopen en te besparen waar dat kan. Naast het besparen van een aantal kosten kun je je ook actief inzetten om wat geld bij te verdienen. Zo vliegt je geld er net even iets minder hard uit. Benieuwd wat jij kunt doen om je bankrekening in deze tijd toch een klein beetje te spekken? Lees dan verder in dit blog.

 

Spullen verkopen

Het is een inkoppertje, maar daarom niet minder belangrijk: met spullen verkopen verdien je geld. Bekijk thuis eens per ruimte welke spullen je echt niet kunt missen, van welke spullen je prima af kunt en welke twijfelgevallen er overblijven. Heb je in je kledingkast altijd een plank vol met kleding dat je niet meer draagt, zet het dan op Marktplaats of Vinted. Heb je de kleding afgelopen seizoen niet gedragen, dan is de kans klein dat je dit nog gaat doen. Naast kleding kun je natuurlijk ook tassen, schoenen en elektronica verkopen. Heb je ergens nog oude sieraden, munten of zilverbaren liggen, dan kun je ook deze verkopen. zilverbaren verkopen kun je doen als investering, hiervoor moet je wel het juiste moment uitkiezen. Zilver is wel consistent in zijn waarde op de markt, daarom is dit zeker de overweging waard.

 

Investeren in crypto

Geld verdienen zonder wat je ervoor hoeft te doen, dat is mogelijk met het investeren in crypto. Je hebt natuurlijk wel een budget nodig om cryptomunten aan te schaffen, maar op lange termijn kun je deze wellicht weer voor een hogere prijs verkopen. Kies voor een grote en bekende munt of ga juist voor een van de vele kleinere munten die beschikbaar zijn. Onthoud wel goed dat de investering in crypto een risico is, de waarde staat immers nooit vast. Het is daarom belangrijk om goed de koers te blijven volgen. Je kunt ook goud kopen als belegging.

 

Ruimtes verhuren

De woningmarkt staat al een tijdje op zijn kop en met de stijgende rente is het voor veel mensen weer een stuk risicovoller om een woning te kopen. Het verhuren van een ruimte levert daarom een echte win-win situatie op. Een woonruimte voor iemand die het nodig heeft, en voor jou wat extra inkomen. Haal bijvoorbeeld de zolder leeg en laat er iemand tijdelijk intrekken. Je kunt ook je hele woning of appartement verhuren als je zelf even van huis bent, bijvoorbeeld tijdens je vakantie of weekend weg.

Geef een reactie